Over Eerlijke Teksten

Eerlijke Teksten werkt voor bedrijven die winst willen maken met respect voor mensen en de natuur. En voor ideële organisaties die duurzame ontwikkeling bevorderen. Eerlijke Teksten is opgericht door Hille Takken, journalist en communicatiedeskundige, gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Als freelance journalist werk ik onder meer voor NRC Handelsblad en Oneworld. Ik verdiep me in duurzame ontwikkeling. Zo schreef ik in 2012 onder meer over de verduurzaming van de koffiemarkt in Honduras, door Utz CertifiedFairtrade en Rainforest Alliance en dit jaar over de certificering van thee in Sri Lanka.  Daarnaast doe ik communicatiewerk, bijvoorbeeld voor de Wereldomroep.

Door bij te dragen aan transparantie, zet ik me in voor een wereld waarin mensen respectvoller met elkaar omgaan. Eerlijkheid duurt het langst – daar was ik als kind al diep van doordrongen. Aan het begin van het millennium heb ik als persvoorlichter gewerkt bij het Nederlands instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA) dat inmiddels is opgegaan in Action Aid. Toen en nu wil ik mensen inspireren en motiveren om te doen wat ze kunnen ondernemen voor een mooiere wereld. Of dat nu gaat om eerlijke handel of een schoner milieu.

Een drive om de wereld mooier te maken, heb ik altijd al gevoeld. Ik zag machtsmisbruik in de klas, maar mijn wereld werd snel groter. Ik ging als negenjarige al met mijn pleegzus mee naar Brussel om de demonstreren tegen de wapenwedloop. Tijdens een excursie bij Simon Levelt vroeg ik al naar de arbeidsomstandigheden van de plukkers.

Van mij mag u teksten op maat verwachten, die uw doelgroepen bereiken. Strakke deadlines zijn geen probleem voor mij als journalist. Ik ben goed in inspirerende teksten met een persoonlijke inslag. Maar ik verzorg niet alleen teksten. U kunt ook een beroep op mij doen als allround communicatiemedewerker. Kiest u voor mijn werk, dan kiest u voor een prettige samenwerking.

Ben ik zelf ook eerlijk? Ik doe mijn best. Voor mijn gezin koop ik bijna alle etenswaren biologisch in. Vlees koop ik zelden. Maar als ik een idee heb over wat ik kan bijdragen, pak ik rustig het vliegtuig naar een ontwikkelingsland. Mijn kinderen zijn nu 13, 11 en 9 jaar oud, en zijn soms nog fanatieker dan ik als het gaat om recycling of kritisch consumeren. Onze oudste hebben we als baby geadopteerd uit de Verenigde Staten. Hij volgt het nieuws op de voet en verovert ons hart door zelf ook filmpjes te maken  😉

Laat me weten hoe ik u verder kan helpen en stuur een mail naar hille.takken@gmail.com. En/of volg mij op twitter @hille_takken of linkedin. U kunt mij ook vinden op linkedin 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *