MVO communicatie

Bent u bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dan ben ik de communicatieprofessional die uw visie het beste beschrijft. Maakt u moeilijke beleidskeuzes, dan verwoord ik die voor u als de beste keuzes. Ik laat ook zien welke stappen u (nog) niet zet. Want transparantie is geloofwaardig en overtuigend. Ik denk mee over uw communicatiestrategie, en doe praktische voorstellen voor verbetering.

Bent u extra zuinig met energie, koopt u eerlijk in of bevordert u een kringloopeconomie? Welke boodschappen wilt u uitdragen, met welke communicatiemiddelen en voor welke doelgroepen? Samen met u bespreek ik wat bij u past. Natuurlijk kunt u uw hele communicatiebeleid herzien, maar het kan ook zijn dat u specifiek enkele aspecten van uw werk wilt uitlichten in een folder, op uw website of in een persbericht.

Teksten

Mijn teksten zijn niet alleen eerlijk, maar ook inspirerend. Ik vertel uw doelgroep wat uw (persoonlijke) drijfveren zijn om maatschappelijke verantwoorde keuzes te maken in uw werk. Mensen die mijn human interest verhalen lezen, zeggen altijd weer dat mijn woorden hen raken. Kiest u voor goed vindbare teksten, dan maak ik gebruik van de nieuwste SEO technieken. SEO is de afkorting voor Search Engine Optimalisation, hetgeen inhoudt dat ik strategisch gebruik maak van veelgebruikte zoekwoorden waardoor uw website meer bezoekers trekt.

Sociale Media

Wilt u dat uw medewerkers de beste ambassadeurs worden? Dan verzorg ik voor hen een workshop sociale media. Misschien nodigt u daarvoor ook meteen uw leveranciers uit of de belangenorganisaties die voor uw bedrijf belangrijk zijn. Wilt u zo min mogelijk tijd besteden aan sociale media? Dan kunt u mij vragen namens uw bedrijf te twitteren, te bloggen en een facebookpagina te onderhouden.

Persvoorlichting

Wilt u een nieuwe dienst of een nieuw product lanceren, dan schrijf ik uw persbericht(en) en zorg voor de media-aandacht die u verdient. Of misschien wilt u pieken met uw campagne? Denk ook dan aan mijn verdiensten! Voor de Week tegen Eenzaamheid heb ik de media-aandacht zelfs weten te verdriedubbelen.

Bedrijfsprofiel

Misschien wilt u door mij worden geïnterviewd? Wat zijn uw kwaliteiten, en wat zijn uw drijfveren? Waarom komen klanten bij u? Ik laat de mens achter uw bedrijf zien, in dienst van uw bedrijfsdoelstellingen. Wat inspireert u?

Blog of nieuwsbrief

Draagt het nieuwe bedrijfsprofiel ertoe bij dat uw klandizie toeneemt? Misschien wilt u dan ook een blog of een nieuwsbrief om uw klantenbestand te onderhouden en nog verder te vergroten. Daarin vertelt u waar u recentelijk mee bezig bent, en waar uw ambities liggen.

Bijeenkomst organiseren

Misschien kiest u liever voor een evenement of een (debat)bijeenkomst? Dan regel ik voor u een sprankelend programma met de beste sprekers, op de meest inspirerende locatie.

MVO Jaarverslag

Bij een volledig MVO communicatiepakket hoort ook een MVO jaarverslag of een extra MVO hoofdstuk in uw reguliere jaarverslag. Ook het schrijven daarvan kunt u aan mij overlaten.