Lego voor grote mensen

Wat gooien mensen nooit weg? Lego! En daarom gaat industrieel ontwerper en sociaal ondernemer Bas Luiting van gerecyclede kunststof bouwstenen maken voor volwassenen. Ze zijn zo groot als flinke bakstenen.

Luiting: ,,Je kunt van mijn BB Bricks een huisje maken, tuinmeubels of een complete keuken. En daar komt geen gereedschap of lijm aan te pas, dus ook dat scheelt weer afval.”

Wie extra onderdelen op maat wil maken, kan gratis gebruik maken van de tekeningen die Luiting online zet, in ruil voor een 3D tekening van een nieuw model. Zo moet een wereldwijd netwerk ontstaan van gratis te downloaden tekeningen. Wie zelf geen 3D printer heeft, kan zo’n extra onderdeel uitprinten via het netwerk 3DHubs.nl of de Fablabs die op verschillende plaatsen in Nederland als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten.

Luitings bouwstenen zijn vanaf begin april te koop op zijn webshop www.bb-bricks.nl. In eerste instantie laat hij er 10.000 maken, maar de komende vijf jaar wil hij een paar miljoen plastic bouwstenen op de markt brengen. Hij hoopt dat ze ook voor tijdelijke huisvesting ingezet gaan worden, bijvoorbeeld in arme landen. Een platform voor sociale woningbouw heeft al interesse getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *