Zuurkool met banaan

Wat ik vandaag gegeten heb: eerst muesli met soja – dat was lekker. Toen drie uurtjes niks en TOEN: chocolade-eitjes, bladerdeeghapje met room, een bruine boterham met tonijnsalade met groene carpacciosalade on the side, paling, een klein stukje paasbrood, fruitsalade, nog een bladerdeeghapje en nog één en toen een bordje met hightea-achtige hapjes: mini (cup)cakes en rouge chocomousse en nog een stuk chocolade in de vorm van een paashaas, en toen nog ijs met slagroom. Ik zou verbaasd zijn als iets ervan duurzaam was, maar zoet was het wel dus het voldeed toch aan wat je mag verwachten van De Zoete Inval. Dus… ik zit VOL.

Instanties zijn niet feministisch heb ik geleerd. Post over hypotheken gaat naar mijnheer Takken en niet naar mij, ook al heb ik nog nadrukkelijk gezegd dat ze die beter naar mij kunnen sturen. Bel ik de verzekering met een schademelding dan nemen ze wel even de schade op, maar over de claim zelf moet nog eens gebeld worden door mijn echtgenoot, omdat hij ‘nu eenmaal’ de polishouder is. Getrouwd zijn in gemeenschap van goederen, en dat ik meeverzekerd ben, verandert daar niets aan.

Gelukkig dat de ijzerhandel-medewerkers altijd blij worden van mijn komst – ik heb ze al meermalen betrapt op onderlinge strijd over wie mij mag helpen. Het levert mij goede adviezen op over het klussen zelf, en goede zin. Neem ik daarna extra gemotiveerd de boormachine ter hand – omdat ik als een volleerde professional begrijp ik waarom ik deze schroeven moet gebruiken en niet al die schroeven die ik allang al heb liggen (op maat gesorteerd ja).

Was verder nog druk met mijn eigen lieve kinderen, en met de kinderen van iemand die niet erg naar ze om kijkt. Ze hadden trek. Ze aten gezellig mee maar ze hoeven niemand te bellen over waar ze zijn, want er is niemand die ze mist. Als ik mijn eigen kinderen naar bed breng, willen ze beleefd vertrekken, al is totaal onduidelijk waarheen eigenlijk. Zie je daar maar eens niet over op te winden.

We aten wat mijn dochter had bereid, alweer zuurkool, gekookt in een kopje diksap, met gekookte eieren (dat wilde zij zo ;-), aardappels waar ze al gruwend de kiemen vanaf had gehaald en banaan (ok, origineel!). En het was best lekker 😉 Toe chipolatapudding met aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *